Comunicació, esports i valors

Inculcar valors a través de l’esport

La conferència ha estat portada a terme per Josep Cortada, director de la fundació FC Barcelona; Xavier Crespo, director acadèmic del Johan Cruyff Institute for Sport Studies i Onno Seroo, professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna com a moderador.

En primer lloc, ha parlat Xavier Crespo, qui ha explicat en què consistia el treball que realitzava la seva fundació i els valors que aportava a la societat. La fundació de Johann Cruyff ajuda als esportistes i gent relacionada amb el món de l’esport a tenir un futur després de l’elit. 3 de cada 5 jugadors al cap de 5 anys de la seva retirada es troben en situació de bancarrota, i a lligues com la NFL i la NBA, aquestes xifres oscil·len entre el 60% i el 75% 3 anys després de la retirada. El què vol aquesta fundació és que els esportistes es formin en l’àmbit de gestió esportiva, realitzant classes presencials o online, sempre donant-los totes les facilitats horàries perquè puguin compaginar sense problema la seva activitat esportiva i la seva activitat formativa.

Per altre banda, la fundació del Futbol Club Barcelona, intenta utilitzar la potència del sentiment que mou el club a tot el món, per arribar als joves i poder inculcar-los valors com la responsabilitat, la igualtat, la honestedat i el respecte. Això ho fan a través de moltes campanyes i fundacions diferents, inclús una dada important és que des de que el club és sota la nova directiva, els jugadors que renoven o fitxen, destinen un 0,5% del seu sou a la fundació.

En definitiva, el que busca la fundació és que els joves, trobin els valors a través de l’esport perquè al final siguin millors persones, ja que qui té valors, guanya.

Núria Sánchez Viñas

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s