Esports des de la barrera

Més que simples fotografies

Jordi Cotrina ens explica que hi ha darrera de les seves fotografies

Jordi Cotrina, fotògraf d’El Períodico de Catalunya, especialitzat en esports, i la presentadora Sandra Balsells, professora de la Facultat de Comunicació Blanquerna, han exposat l’acte: Esports des de la barrera.

L’acte s’ha iniciat amb un repàs breu, però clar, de la carrera professional d’en Jordi Cotrina. Seguidament, la Sandra Balsells ha donat la paraula al fotògraf i, aquest, durant 60 minuts ha passat una col·lecció dels seus fotogrames mentre els comentava un per un.

Ha revelat les tècniques utilitzades en cada imatge, l’objectiu que perseguia, trucs per aconseguir el resultat que es busca… Tot això banyat amb vàries anècdotes.

Una de les metes que es proposa en cada fotografia és trobar la originalitat. “Degut a la quantitat de fotògrafs que hi ha, si vols destacar no et queda altre opció que ser original encara que sigui complicat” deia Jordi Cotrina.

Després del visionat, s’ha passat al torn de preguntes en el que ha resolt els dubtes del assistents. Un d’aquests ha estat el tipus de càmera que fa servir: des del 2008 utilitza dues càmeres Nikon diferents. Sembla que per a ell les marques Canon i Nikon són les més recomanades per la fotografia esportiva. També ha explicat que en el diari El Periódico de Catalunya hi ha una visió partidista en refèrencia als esports.

A continuació, ha projectat dos vídeos on mostrava més fotografies de l’esport, un dels quals eren fotogrames dels clàssics Barça-Madrid des dels anys 80 fins avui.

Finalment, la professora Sandra Balsells ha agraït la participació al fotògraf Jordi Cotrina i a tots els assistents, donant així per conclòs l’acte.

 

 

Per, Sílvia Sánchez Barniol

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s