Cooperació, un món ple de valors

Millorar és possible

Estudiants de Blanquerna aporten el seu gra de sorra per a un món millor.

Quatre estudiants de la facultat de Comunicació Blanquerna han participat a la taula rodona de l’acte “Cooperació, un món ple de valors”, per explicar en primera persona la seva experiència al treballar com a voluntaris en diverses ONG’S. 
L’acte ha estat moderat per la professora de la facultat Sandra Balsells.

Guillem Trius, estudiant de tercer de Periodisme, ha iniciat l’acte parlant de la seva experiència com a cooperant a l’Àfrica, amb Mbolo-Fandema. Una de les seves tasques allà, era la de fer un fotoreportatge on no només explicava les condicions de pobresa que s’hi pateix, sinó que també, amb l’ajuda de la seva càmera, donava constància de les ajudes que oferien per part de voluntaris. En aquell cas, consistia en la instal·lació d’unes plaques fotovoltaiques en un petit poblat.
Més endavant, ha explicat que també participa com a voluntari a Nutrició sense Fronteres.
La seva tasca consisteix a recollir menjar que ha sobrat d’hotels i portar-l’ho a menjadors socials. Bàsicament el que s’intenta és relacionar un hotel amb un menjador social de la seva zona
per tal de poder optimitzar els seus recursos.


A continuació la Marta Parejo, estudiant de segon de Publicitat i RP, ens ha parlat sobre el seu voluntariat a AFEV-Barcelona. La seva principal funció és fer companyia a un nen o nena, el qual té algun problema d’integració social o de llengua, durant dues hores a la setmana, i intentar donar-li la confiança suficient per relacionar-se amb els altres infants i per parlar el català.
La Marta, ens ha volgut transmetre la satisfacció a nivell personal que obté ajudant a nens que realment necessiten un adult que estigui per ells i els escolti.

El torn de paraula era ara per l’estudiant de 3er de Publicitat i RP, Elena Garcia Galàn, que ha volgut compartir la seva experiència al cooperar a Calcuta (Índia) amb les Missioneres de la Caritat.
La filosofia de les Missioneres és cuidar als més pobres d’entre els pobres.
Ha explicat com de dura és aquella realitat, la pobresa que hi ha i els problemes que tenen.
L’Elena, estava en un centre de persones en estat terminal, bàsicament ella acompanyava els malalts i els escoltava, perquè no es sentissin tant sols.
Mentre anava parlant, ens ha mostrat unes fotografies del seu viatge. Les fotografies reflectien amb imatges les seves dures paraules.

Per últim, l’Àstrid Monells, estudiant de segon de Periodisme, ha fet una exposició del seu voluntariat amb GAIN. Aquesta noia ajuda a persones en situació de sense sostre, repartint sacs de dormir, mantes i sobretot, com bé ens ha explicat, sent unes orelles per a ells, ja que necessiten algú que escolti les seves penes.
 L’ Àstrid va començar en aquest programa de voluntària després de veure un vídeo de dos minuts on es mostra la realitat d’aquestes persones que viuen al carrer.

Per finalitzar l’acte, i després d’un torn de preguntes, els quatre estudiants de la facultat i la moderadora Sandra Balsells, van animar als assistents a cooperar amb alguna ONG.

Per Sílvia Sánchez Barniol

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s