L’economia i l’esport

LA CRISI DEL FUTBOL

Mai una taula rodona d’economia no havia estat tant interessant. L’aposta de la Facultat de Comunicació Blanquerna (FCB) de portar l’economista Alfredo Gatius i el professor d’economia financera i compatibilitat de la UB, José M. Gay de Liébana va ser una de les més encertades.

Durant aproximadament dues hores, els dos convidats a l’acte, que va tenir lloc a l’auditori de la FCB, van analitzar en profunditat la situació econòmica de les principals lligues de futbol europees. La conclusió a la que vam poder arribar tots va ser que, tot i que esportivament la nostra lliga està a l’elit del panorama mundial, econòmicament és un desastre. Tot i que els ingressos dels grans equips europeus han incrementat al llarg dels darrers cinc anys fins a arribar a extrems i xifres que fan entrar esgarrifances, han estat prou hàbils com per augmentar encara més la despesa. No contents amb això, els dos gran equips de la lliga espanyola: el Futbol Club Barcelona i el Reial Madrid, han desequilibrat la balança del repartiment dels drets audiovisuals, generant unes desigualtats inexistents a qualsevol altra gran lliga europea.

Em considero un gran aficionat de l’esport en general i el futbol particularment, però crec que s’està arribant a uns extrems insostenibles. Les institucions financeres d’aquest país, com ja ho van fer amb els bancs, no s’han atrevit a deixar caure els equips de futbol. L’opi del poble del que parlava Karl Marx ja no és la religió, ara és el futbol i els polítics ho saben. Fins que es deixi de prioritzar un esport com el futbol per sobre de necessitats bàsiques com un bon sistema educatiu o de sanitat, aquest país seguirà estant en fora de joc.

per David Robinat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s