L’evolució del tractament audiovisual als Jocs Olímpics

Joan C. Armengol, periodista de El Periódico de Catalunya i Ernest Riveras, periodista de TVE, han exposat l’evolució dels Jocs Olímpics a partir del tractament audiovisual. L’acte ha començat puntualment a les 10 del matí a l’aula 202 de la Facultat de Comunicació Blanquerna.

Els conferenciants han explicat la gran importància que tenen els mitjans audiovisuals per tal de promocionar i vendre un producte, en aquest cas una ciutat. Tota ella es mobilitza, es modernitza i s’inverteix una elevada quantitat de diners per tal de mostrar-se al món. És molt important, doncs, no deixar en mans de qualsevol les imatges que es divulguen, sinó que s’ha de decidir exactament què ensenyar.

En el cas dels JJOO de Barcelona ’92, la implicació de la ciutat va ser molt important i això fou el que va marcar la diferència entre uns grans jocs i uns jocs extraordinaris. La ciutat comtal va sofrir un canvi espectacular i mai més tornaria a tenir la mateixa concepció en l’àmbit mundial ja que la imatge que es va transmetre va ser molt bona. Així doncs, avui dia, la repercussió d’aquell moment continua existint i si es tirés endavant sol·licitar els Jocs d’Hivern del 2022, ningú riuria i, a més, aquell any s’espera que el període de crisi ja hagi finalitzat.

En conclusió, una gran inversió per a la ciutat i en els medis audiovisuals, té una excel·lent repercussió en un futur pel turisme i també guanya prestigi mundial per la imatge que es mostra al món d’aquella determinada ciutat.

per Anna Senan

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s